SIKERESEN ÚJRATÖLTÖTTÜK A KARAI BÚCSÚT!

Képgalériánk pedig remélhetőleg bemutatja rendezvényünk sokrétű célkitűzéseit, melyet igyekeztünk kerek egésszé kovácsolni:
BÚCSÚ, FALUNAP, HAGYOMÁNYŐRZÉS, LOVAS PROGRAMOK, CSALÁDI NAP, FESZTIVÁL HANGULAT
Minden résztvevőnek, látogatónak és támogatónak köszönjük rendezvényünk átütő sikerét!

Ki ne emlékezne a karai búcsúra?

Ez a nap volt minden gyerek és család legjobban várt ünnepe. Mindenkinek van egy sztorija a sergőkről, a vattacukorról és a céllövöldékről. Minden gyerek itt horgászott először Modern Talking poszterért, itt kapta meg első seriffkészletét, az apukák pedig itt lőtték az első kacsintós pénztárcájukat.

A karai búcsú most újjáéled egy új helyszínen, korszerű formában, egész napos színpadi programokkal és az ország legismertebb zenekarának koncertjével.


Részletes Információk:

BELÉPÉS:

A helyszínen váltott karszalag birtokában van lehetőség a rendezvényre belépni.  Jegyek elővételben a Jászkarajenői Petőfi Művelődési Házban válthatók, online jegyértékesítés a FUNCODE oldalán: https://tickets.funcode.hu/event/kara-ok
Az előreváltott jegyeket a belépési pontokon karszalagra cserélik a rendezők. A karszalag szabad ki- és belépést biztosít a rendezvény időtartama alatt, másra nem átruházható.
Az ingyenesen belépni jogosultak is karszalaggal látogathatják a rendezvényt. A belépésre jogosító iratokat (lakcímkártya) a kapukban a rendezők ill. a rendezvényt biztosító Fazekas Security munkatársai ellenőrzik.
A jelenleg hatályos jogszabályok alapján a rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható.

BANKKÁRTYAHASZNÁLAT:

Tájékoztatjuk a rendezvény látogatóit, hogy a rendezvényen elsődlegesen készpénzes fizetésre van lehetőség. Étel-ital vásárlására, búcsúi portékák beszerzésére javasoljuk megfelelő mennyiségű készpénz rendelkezésre tartását, a helyszínen váltott jegyek esetében egy pénztárnál lesz lehetőség bankkártyás fizetésre.
Jászkarajenőn a Fő utcán 2 non-stop működő ATM áll rendelkezésre: A Fő utca 55. szám alatt OTP Bank,  Fő utca 89. sz. alatt pedig Takarékbank által üzemeltetett bankjegykiadó automata működik.

PROGRAMOKON VALÓ RÉSZVÉTEL:

A szabadtéri színpad és a fedett lovascsarnok programjainak, a koncerteknek látogatása kapcsán helyfoglalásra nincs lehetőség. A színpad előtti téren állóhelyek állnak rendelkezésre, amelyet a nézők érkezési sorrendben töltenek fel.

A KARAI GULYÁS

A Krausz Gábor közreműködésével készült eredeti karai gulyás hozzávetőleg 13:30 körül készül el, 800.-Ft. egységáron kapható a helyszínen. Hozzávetőleg 600 adag készül, a hőségre tekintettel eltarthatósága korlátozott, ezért 17:00 óra után már az előreváltott jegyekkel rendelkezőket sem tudjuk kiszolgálni az ételből.

CSALÁDOKNAK:

A gyermekkel érkezők részére a Buborék együttes interaktív koncertjén túl sok-sok programmal készültünk, hogy a karai SZABADnap egyben családi kikapcsolódás is legyen. A gyermekek részére több állomásos, ügyességi feladatokat tartalmazó kalandjátékot készítettünk elő. Az összes állomásról begyűjtött pecsétet tartalmazó kalandfüzet meglepetés ajándékot ér!
A helyszínen mini vidámpark (vurstli, sergők) arcfestés és légvárak segítenek élménydúsan eltölteni a koncertek közti szünetet.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG, PARKOLÁS:

A Közép-Magyarországi régióban, azon belül is Pest megye déli csücskében helyezkedik el Jászkarajenő község, amely határos Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyével. Egyike azon Jász településeknek, amelyek nem a Jászságban találhatóak.

A település közúton három irányból közelíthető meg: Cegléd felől Törtelen és Kőröstetétlenen át a 4609-es úton, Tiszakécske irányából a 4615-ös úton, keleti szomszédja, Tiszajenő felől pedig szintén a 4609-esen. Közigazgatási területének nyugati részét egy szakaszon érinti a Nagykőrös-Szolnok közti 4613-as út is, de belterületeit az elkerüli. Vasútvonalak nem érintik Jászkarajenőt, a legközelebbi vasúti megállási pont a Tiszajenő központjának északi részén, körülbelül 5 kilométerre fekvő Tiszajenő-Vezseny megállóhely.

A rendezvényen az ide látogatók részére ingyenes parkolást biztosítunk. Az Árpád utcán a 29. szám alatt található szabadtéri sportpályán, illetve a szomszédos keresztutcákban lehet parkolni. A szervezett parkolást a helyszínen a rendezők irányítják.
Az Árpád utca sportpályán túli szakasza a gépkocsi forgalom elől lezárásra kerül a rendezvény időtartamára, továbbá a Petőfi Sándor és a Táncsics Mihály utca a Széchenyi utca felől ideiglenesen egyirányúsított lesz (az Áprád utca felé nem lehet behajtani.)

SZÁLLÁSHELY:

A Jászkarajenői Lovascentrum szomszédságában minden igényt kielégítő szálláshely...fog rendelkezésre állni jövő év közepétől...
Tudjuk... ez sovány vigasz.
Azt ajánljuk, hogy nézzenek körül Jászkarajenő közelében, Tiszakécske és Szolnok alig több mint 10 kilométerre fekszik falunktól.
Aktuális szálláslehetőségek a környéken: szallas.hu/jaszkarajenoFellépőinkről

Bagossy Brothers Company

A gyergyószentmiklósi zenekar 2013-ban alakult. Megalakulása óta a zenekar három nagylemezt és egy szimfonikus koncertlemezt adott ki, dalaik sokszoros slágerlista-vezetők. A csapat 2020-ban több elismerést is kapott, Az év hangfelvétele kategóriában Fonogram-díjjal ismerték el, a Petőfi Zenei Díjat pedig két kategóriában (Az év zenekara, illetve Az év férfi előadója) is elnyerte.

Az együttes tagjai: Bagossy Norbert - ének, gitár, Kozma Zsombor - hegedű, tangóharmonika, billentyűk, Tatár Attila - gitár, vokál, Bagossy László - basszusgitár, vokál, Bartis Szilárd - dob.


Vastag Csaba

Vastag Csaba háromszoros Fonogram díjas előadó. 3 szólólemeze jelent meg többszörös platina minősítéssel. Folyamatosan koncertezik saját zenekarával fesztiválokon, városnapokon és egyéb rendezvényeken is.


Buborék együttes

A Buborék együttes együttes 2005-ben alakult gyerekzenekar, amely saját szerzeményű dalaival nem csak szórakoztatni szeretne, hanem zeneileg és szövegeiben is magas színvonalra törekszik és célja, hogy a legkisebbek is igényes zenét hallgathassanak. Szövegviláguk - játékos formában - a gondolkodó kisemberekhez" szól, akiket ugyanúgy minden érdekel, mint a nagyokat. Dalaik nem csak szórakoztatnak, segítenek a gyermekeknek a tanulásban és a körülöttük lévő világ megértésben. A zenekar, melyet három alkalommal is Fonogram díjra jelöltek, ez idáig 5 albumot adott ki és aktívan járja az országot, koncerteket ad vidéken és Budapesten egyaránt, a kis rendezvényektől kezdve egészen a nagy fesztiválokig. Az együttes a Minimax Hajók kedvelt fellépője. A fellépések mellett több TV csatorna gyermekműsorának is rendszeres vendégei. Vendégcsalogató című dalukat többek között a Minimax gyermekcsatornáról ismerhette meg a közönség.


Krausz Gábor

Több évig dolgozott London legjobb éttermeiben, ahol Michelin-csillagos séfektől tanulta a szakmát, a konyha rocksztárja. 12 éve dolgozik szakácsként, Angliából hazatérve a ZONA, majd a Bestia séfje volt, közben aTV2-nél a Séfek Séfe műsorban mentorséf szerepben is dolgozott. (forrás: Tv2play.hu).
A sztárséf a KARA?OKÉ! rendezvényen ez eredeti karai gulyás reprodukálásában jeleskedik majd, mely állítólag Csonka Márton nevéhez köthető, avagy a "Vén gyulyás"hoz, akit Arany János költeménye tett halhatatlanná.


Bellus István

A Dumaszínház társulatának tagja. Kereskedőből humorista, tévénézőből műsorkészítő lett pár év alatt. Örök optimista, aki nem fél a változástól, de most úgy érzi, megtalálta a helyét. Választott hivatása számára munka, hobbi, szenvedély, életforma. A sikerhez vezető utat kollégáihoz képest fordítva járta be, hiszen előbb szerepelt a tévében, minthogy kipróbálja magát a Dumaszínház tehetségkutatóján, a Fiatal Félőrültek Fesztiválján. A mediterrán Ózd, vagyis Miskolc szülötte, az acélvárosi Bellano, aki 2007 óta vicceskedik színpadon, tévében és mp3-ban. (forrás:dumaszinhaz.hu)
Jászkarajenőre zenés humorműsorát a "Kivánságszatyor Pistivel" című zenés csokrát hozza el a közönségnek.


Dombóvári István

Dombóvári István 2005 óta szerepel humoristaként. Fábry Sándor tanácsára csatlakozott a Dumaszínházhoz, ahol azóta állandó fellépő. Mellette rendszeresen hallható az MR1-Kossuth Rádió Kabaréklubjában, valamint szerepel az RTL Klub Showder Klub című műsorában. 2015-ben társműsorvezető volt a Hungary's Got Talent tehetségkutatóban. Számos könyv szerzője ill. társszerzője.
Jászkarajenőn nőtt fel, 2020 tavaszán költözött vissza feleségével a településre. 2020. augusztus 1-jétől ő tölti be a helyi művelődési ház igazgatói posztját. A rendezvényen műsorvezetői szerepkörben láthatjuk-hallhatjuk.


Törvényenkívüliek - Western Kaszkadőr Csapat

A kaszkadőrcsapat több mint öt éve alakult, első állomás a Tordasi Western falu volt, majd a csapat 2015-ben "haza ért" a Császár községben található "magyar westernvárosba" Henryxcity-be, ahol következő évben megalapították az első magyar Westernszínházat.
A bemutatott kültéri kaszkadőr western előadás asztaltörést, lángoló cowboyokat, több pisztolypárbajt és egyéb show elemeket tartalmaz. Látványos műsorukból ízelítő a formáció Facebook-oldalán található: https://www.facebook.com/torvenyenkivuliekwesterncsapat


Buck Viktor - A csikós

Buck Viktor 14 éves korában kezdett rendszeresen lovagolni a jászberényi méntelepen, ahol kapcsolatba került a díjugratással, hagyományőrzéssel, huszárkodással. A csikós élet szeretete, életpályájának gerince a nagykátai Árvai Ágostontól eredeztethető.
1999 augusztusában a Kecskeméti Fogathajtó Világbajnokságon puszta tizenkettes formációt hajtott végre, felállítva ezzel az akkori rekordot a befogott és egyszerre hajtott lovak tekintetében, melyet egyben Guinness-rekordként is jegyeztek. Műsorának erőssége a két ló hátán történő ostorforgatás. Műsoraiban gyakran kap helyet egy szürke marha borjú, aki csikós ló módjára tűri a karikás-ostor durrogásokat. Jászkarajenőre egy rövidebb kb. 15 perces és egy hosszabb, 45 perces műsorát hozza el.
Forrás:  https://www.youtube.com/watch?v=e0UvJGz6Sqo


 A Jászalsószentgyörgyi Lovas Centrum és Magyar Udvar lovasai

A 2015-ben épült Lovas Cent­rum igé­nyes és modern kör­nye­zet­ben ad lehető­sé­get a kikap­cso­ló­dásra, a 400 m2 alap­te­rü­letű fedett okta­tó­pá­lyá­jának köszön­hetően az év min­den nap­ján, az idő­já­rás viszon­tag­sá­gai elle­nére is adot­tak a körül­mé­nyek a lovagláshoz.
A Lovas Centrum "növendékei" lovas karüsszelt mutatnak be több alkalommal a nap során.


Vadhajtás Citerazenekar

A Vadhajtás Citerazenekar 2010-ben alakult katonatelepi és kecskeméti felsőbb éves zeneiskola tanulóival. Mára önálló zenekarként legfőbb feladatuknak tekintik a citera zene népszerűsítését. Repertoárjuk az egész nagymagyarország területét átöleli. Szakmai vezetőjük Léczné Urbán Bernadett. A zenekar többszörös Arany Páva díjjal büszkélkedhet, 2014 - ben megkapták a KÓTA Arany Páva Nagy díját is Műsorukat a Kecskemét Táncegyüttes táncosai is színesíti.


A jászfényszarui Fehér Akác Népdalkör

A csoport 1976-ban alakult, létszáma egykor elérte a 48 főt. Az országban és a jászságban sokfelé szerepeltek, de felléptek már Rómában és Párizsban is. Országos minősítéseken bronz, ezüst és arany fokozatot szereztek, kiérdemelték az Arany Pálma Díjat is.

Kocséri Népkör

A Kocséri Népkör 1898 augusztusában alakult meg, melynek nagy szervezője és az akkor 21 éves község falualapítója Dósa Imre volt. Az akkori Népkör a község kulturális életének motorja volt. 1949-ben a többi ilyen típusú szervezethez hasonlóan a belügyminisztérium elrendelte a Népkör feloszlatását. 51 évi folyamatos működés után a Népkör élete véget ért, de 1990 áprilisában újjáalakult és azóta folyamatosan működik, jelenleg is közel 60 fővel. A népkör célkitűzése a néprajzi, történelmi ismeretek bővítése, jászidentitás erősítése.
Lelkes asszonyokból alakult az asszonykórus, amely jászsági népdal csokrot ad elő.

Jászkarajenői Dalkör

A Dalkör 2007-ben alakult a jászkarajenői Petőfi Művelődési Ház és Könyvtárban. Tagjai jelentős szerepet vállalnak a hagyományok átörökítésében, éneklik a Jászságban gyűjtött népdalokat és büszkén hordják jászsági viseletüket. Kirajzott jászokként élő kapcsolatot építettek ki testvértelepüléseik - Jászalsószentgyörgy és Jászfényszaru - népdalköreivel és szűkebb környezetük számos hagyományőrző csoportjával. Gitár - és tangóharmonika kísérettel énekelnek.
Nagy örömmel vesznek részt a rendezvényeken, megtiszteltetés számukra minden szereplésre történő felkérés. Műsoraikkal nem csak a jászkarajenői ünnepségek programját gazdagítják, szívesen képviselik falujukat mindenütt, ahová meghívást kapnak.
Tevékenységük elismeréseként Jászkarajenő Község Önkormányzata 2016-ban a Jászkarajenő Községért kitüntető címet adományozta a Dalkör számára.


HELYSZÍN:

Jászkarajenői Lovascentrum

2746 Jászkarajenő Árpád utca 29/A

+36-30 842-7124

info@jaszlovascentrum.hu

Az esemény szervezői:

Jászkarajenő Község Önkormányzata
2746 Jászkarajenő, Rákóczi F. u. 16.
Kapcsolat: Palya István Kálmán (polgármester)
Tel.: (53) 366-001 Email: jkaraph@t-online.hu

Jászkarajenői Szolgáltató Nonprofit Kft.
2746 Jászkarajenő, Rákóczi F. u. 16.
Kapcsolat: dr. Svircevic Nikola (ügyvezető)
Tel.: 06/30 842-7124 Email: ugyvezeto@karaszolg.hu

Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár
2746 Jászkarajenő, Fő u. 57.
Kapcsolat: Dombóvári István (igazgató)
Tel.: (53) 366 028 Email: konyvtar.jkjeno@gmail.com

Kiemelt Támogatók: