HÍREK

 

A Belügyminisztérium támogatásával a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Jászkarajenő Község Önkormányzata több mint 245 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott lovascentrum kialakítására, a lovas- és lósport helyi és térségi igényeinek biztosítására.

A június 26-i szombaton várunk minden lovak és lovaglás iránt érdeklődőt, azokat, akik eddig még nem szánták el magukat a lovassportok kipróbálása iránt, és azokat is, akik be szeretnének tekinteni a lovascentrum kulisszái mögé.

A napközis tábor ideje alatt a résztvevők ellátását és szórakoztatását lovasoktatónk és képzett nevelő személyzet biztosítja. A szerteágazó programok közt a lovagláson túl rengeteg lovas tematikájú egyéb program is várja a jelentkezőket. Elméleti felkészítés, ismerkedés a lovaskellékekkel, lovaskocsikázás, részvétel a lovak ellátásában és...

A lovascentrum összes projekteleme tekintetében lezárult a műszaki átadás-átvételi eljárás. A működési engedélyeztetés lezárultával várhatóan 2021. március-áprilisában indul a lovasoktatás és a lovas-programok szervezése az élménycentrumban.

Komoly turisztikai vonzerővel bővül Jászkarajenő, az év végéig lovascentrumot alakítanak ki a településen. A gazdaságélénkítő beruházásra 320 millió forintot nyert a község a belügyminisztérium pályázatán. Nem csak a lovassportnak, a szabadidő eltöltésének lesz kiváló helyszíne a centrum, hanem a munkahelyteremtéshez is hozzájárul.