HÍREK

 

MLSZSZ Verseny Lakitelek

2023.06.03

Június első szombatján Lakitelekre mentünk lovasainkkal versenyezni. Igaz még csak két kategóriában tudtunk indítani versenyzőt,de ha már elindultunk nem is jöttünk el onnan helyezés nélkül! " Vezetőszáras "kategóriából elhoztuk a harmadik helyezést, "ügyességi nehéz 1" kategóriából pedig a második és a harmadik díjat! Minden versenyzőnk nagyon lelkes és ügyes volt. Gratulálunk nekik! A szülőknek pedig hatalmas köszönet a kíséretért és a segítségért.

Képgaléria:https://www.jaszlovascentrum.hu/mlszsz-verseny-lakitelek/

Gyermeknap a Lovascentrumban

2023.05.27

Május utolsó vasárnapján Lovascentrumunkban,a hozzánk járó gyerekek és családtagjaik részére , családi napot tartottunk. És ha már ilyen szép számmal összejöttünk lovasaink bemutatták tudásukat. Mindenki remekül szerepelt ,és egy igazi kis házi verseny szemtanúi lehettünk. Az éppen nem lovagló gyerekek a játszóteren valamint az ugrálóvárban vezethették le energiájukat. Ebédre mindenki a kapott egy adag sertés pörköltet,majd akinek még volt energiája lovaskocsikázhatott egyet. Összességében egy jó hangulatú , családias napot tudhatunk magunk mögött.

Képgaléria:https://www.jaszlovascentrum.hu/csaladi-nap-2023/

A Belügyminisztérium támogatásával a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Jászkarajenő Község Önkormányzata több mint 245 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott lovascentrum kialakítására, a lovas- és lósport helyi és térségi igényeinek biztosítására.

A június 26-i szombaton várunk minden lovak és lovaglás iránt érdeklődőt, azokat, akik eddig még nem szánták el magukat a lovassportok kipróbálása iránt, és azokat is, akik be szeretnének tekinteni a lovascentrum kulisszái mögé.

A napközis tábor ideje alatt a résztvevők ellátását és szórakoztatását lovasoktatónk és képzett nevelő személyzet biztosítja. A szerteágazó programok közt a lovagláson túl rengeteg lovas tematikájú egyéb program is várja a jelentkezőket. Elméleti felkészítés, ismerkedés a lovaskellékekkel, lovaskocsikázás, részvétel a lovak ellátásában és...

A lovascentrum összes projekteleme tekintetében lezárult a műszaki átadás-átvételi eljárás. A működési engedélyeztetés lezárultával várhatóan 2021. március-áprilisában indul a lovasoktatás és a lovas-programok szervezése az élménycentrumban.

Komoly turisztikai vonzerővel bővül Jászkarajenő, az év végéig lovascentrumot alakítanak ki a településen. A gazdaságélénkítő beruházásra 320 millió forintot nyert a község a belügyminisztérium pályázatán. Nem csak a lovassportnak, a szabadidő eltöltésének lesz kiváló helyszíne a centrum, hanem a munkahelyteremtéshez is hozzájárul.