HÍREK

 

Múlt héten az Állatok világnapja alkalmából a helyi óvoda Mókus csoportja látogatott el lovardánkba. A gyerekek nagy érdeklődéssel figyelték a lovakon túl a csacsit,a kecskéket,tyúkokat és a kis mangalica malackát is. Jól érezték magukat nálunk és élményekkel telve tértek haza. Várjuk vissza őket szeretettel.


MLSZSZ Verseny Lakitelek

2023.06.03

Június első szombatján Lakitelekre mentünk lovasainkkal versenyezni. Igaz még csak két kategóriában tudtunk indítani versenyzőt,de ha már elindultunk nem is jöttünk el onnan helyezés nélkül! " Vezetőszáras "kategóriából elhoztuk a harmadik helyezést, "ügyességi nehéz 1" kategóriából pedig a második és a harmadik díjat! Minden versenyzőnk nagyon lelkes és ügyes volt. Gratulálunk nekik! A szülőknek pedig hatalmas köszönet a kíséretért és a segítségért.

Képgaléria:https://www.jaszlovascentrum.hu/mlszsz-verseny-lakitelek/

Gyermeknap a Lovascentrumban

2023.05.27

Május utolsó vasárnapján Lovascentrumunkban,a hozzánk járó gyerekek és családtagjaik részére , családi napot tartottunk. És ha már ilyen szép számmal összejöttünk lovasaink bemutatták tudásukat. Mindenki remekül szerepelt ,és egy igazi kis házi verseny szemtanúi lehettünk. Az éppen nem lovagló gyerekek a játszóteren valamint az ugrálóvárban vezethették le energiájukat. Ebédre mindenki a kapott egy adag sertés pörköltet,majd akinek még volt energiája lovaskocsikázhatott egyet. Összességében egy jó hangulatú , családias napot tudhatunk magunk mögött.

Képgaléria:https://www.jaszlovascentrum.hu/csaladi-nap-2023/

A Belügyminisztérium támogatásával a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében Jászkarajenő Község Önkormányzata több mint 245 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott lovascentrum kialakítására, a lovas- és lósport helyi és térségi igényeinek biztosítására.

A napközis tábor ideje alatt a résztvevők ellátását és szórakoztatását lovasoktatónk és képzett nevelő személyzet biztosítja. A szerteágazó programok közt a lovagláson túl rengeteg lovas tematikájú egyéb program is várja a jelentkezőket. Elméleti felkészítés, ismerkedés a lovaskellékekkel, lovaskocsikázás, részvétel a lovak ellátásában és...

A június 26-i szombaton várunk minden lovak és lovaglás iránt érdeklődőt, azokat, akik eddig még nem szánták el magukat a lovassportok kipróbálása iránt, és azokat is, akik be szeretnének tekinteni a lovascentrum kulisszái mögé.

A lovascentrum összes projekteleme tekintetében lezárult a műszaki átadás-átvételi eljárás. A működési engedélyeztetés lezárultával várhatóan 2021. március-áprilisában indul a lovasoktatás és a lovas-programok szervezése az élménycentrumban.

Komoly turisztikai vonzerővel bővül Jászkarajenő, az év végéig lovascentrumot alakítanak ki a településen. A gazdaságélénkítő beruházásra 320 millió forintot nyert a község a belügyminisztérium pályázatán. Nem csak a lovassportnak, a szabadidő eltöltésének lesz kiváló helyszíne a centrum, hanem a munkahelyteremtéshez is hozzájárul.